O podjetju

Vztrajni in pozorni na vsako podrobnost. Nikoli zadovoljni s statusom quo. Ne sledimo drugim, ampak si utiramo svojo pot. V trenutku, ko naredimo nov izdelek, ga pričnemo izboljševati. In se nikoli ne ustavimo.

Peter Slatnar, direktor

Naša zgodba

Vsako obdobje v zgodovini podjetja je prineslo nove podvige, kot tudi izzive. Začelo se je s kovinsko industrijo, danes pa smo z eno nogo v vrhunskem športu. Na vsakem koraku nas vodijo drznost, predanost in domiselnost.

1972–2006

Začelo se je leta 1972

Podjetje je ustanovil oče Petra Slatnarja, prav tako z imenom Peter, ki je doma postavil delavnico za predelavo kovin. V njej je proizvajal izdelke za potrebe letalske, avtomobilske in kuhinjske industrije. Peter Slatnar mlajši, ki je bil v mladosti smučarski skakalec, pa se je po končani športni karieri osredotočil na proizvodnjo skakalnih vezi in drugih športnih izdelkov.

2006–2016

Blagovna znamka Slatnar Carbon

Leta 2006 je Peter Slatnar mlajši prodrl v svet smučarskih skokov z inovativnim petnim delom vezi in ustanovil podjetje Slatnar Carbon. Slatnarjeva vez se je med tekmovalci dobro prijela: do leta 2012 jo je uporabljala že več kot polovica.

2016 – 2017

Elan opustil, Slatnar prevzel

Proizvajalec skakalnih smuči Elan je leta 2016 izstopil iz branže. Tedaj je vskočil Peter Slatnar in se dogovoril za prevzem pod svojo blagovno znamko Slatnar. Za začetek so opremo in stroje najeli od Elana, prav tako so v proizvodnji ostali ljudje, ki imajo dolgoletne izkušnje z delom na tem področju.

2017 – 2019

Novim zmagam naproti

Slatnarjeve smuči in vezi so se uveljavile kot ene vodilnih na svetu. Ob tem je podjetje razširilo svojo ekipo, okrepilo svoj strojni park in se začelo preizkušati v razvoju drugih izdelkov, kot so harpune, tekaške rolke, sani za skeleton in merilne naprave za FIS. Konkurenčna prednost še naprej ostaja izdelava po naročilu.

2019 – 2022

Razširitev športnega programa

Po prodoru z vezmi se je posvetil še programu čevljev za skakalce izdelane iz karbona. Izdelujejo tri vrste smučarsko skakalnih čevljev, za člane, za najmlajše ter univerzalne. Leta 2021 je videl priložnost v vezeh za turno smučarje, s katerimi bo podjetje kmalu prodrlo na trg.

Poslanstvo

V coni udobja nam ni udobno. Iz dneva v dan premikamo meje in se strankam trudimo omogočiti, da gredo še dlje, še hitreje, še više.

Naša ekipa inženirjev, ki velja za eno najboljših v Sloveniji, se na dnevni ravni ukvarja z novimi materiali in novo funkcionalnostjo izdelkov.

Vizija

Kam gremo? Vselej naprej. Kot podjetje nenehno rastemo in se razvijamo, kar je na visokokonkurenčnem trgu nujnost. Čim uspešno realiziramo idejo, že razmišljamo o izboljšavah.

Naša vizija je razširiti ponudbo, izboljšati izdelke in nadgraditi delovne procese z željo, da se utrdimo kot ponudnik personaliziranih rešitev za športnike po celem svetu.

Vrednote

Kar počnemo, počnemo iz ljubezni. Ni nam v interesu delati kratkoročno, ampak ustvarjati tradicijo, ki sloni na kakovosti, drznosti in dobrih odnosih.

Ustreči želimo vsaki stranki posebej in tako krojiti nepozabne zgodbe, ki se bodo zapisale v zgodovino. Majhnost podjetja je pri tem naš adut, saj znamo prisluhniti potrebam strank in se nanje hitro odzvati – tudi če se sprva zdijo nemogoče.

Spoznajte ekipo

Majhni po številu, veliki po srcu. Po glavah nam vedno švigajo nove
ideje, kako ustreči strankam.

DIREKTOR

Peter Slatnar

PRODAJA IN NABAVA

Talita Slatnar

SERVIS

Rok Urbanc

PRODAJA IN NABAVA

Maruša Slatnar

@2024 Slatnar.si Vse pravice pridržane. Izdelava: OPTIWEB

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.